Azerbaycanda Eğitim - Yaşam

Azerbaycanda Eğitim – Yaşam

Azerbaycanda Eğitim - Yaşam, Azerbaycan'daki üniversitelerin kampüsleri üniversitelere göre değişiklikler göstermektedir. Üniversitelerin devlet ve özel olmalarından ve yapılarına göre öğrenciler için yaşam şartları uygundur.Yerleşim alanları bakımından öğrenci kulüpleri, etkinlikleri düzenlenmekte kendi arkadaş...

Azerbaycanda Eğitim – Yaşam

Azerbaycanda Eğitim – Yaşam, Azerbaycan’daki üniversitelerin kampüsleri üniversitelere göre değişiklikler göstermektedir. Üniversitelerin devlet ve özel olmalarından ve yapılarına göre öğrenciler için yaşam şartları uygundur.Yerleşim alanları bakımından öğrenci kulüpleri, etkinlikleri düzenlenmekte kendi arkadaş grubunuzu oluşturmak için yararlanabilirsiniz. Kampüs çevreleri uzun geniş çimenlik alanlar, sınırsız her yerden ulaşılabilen wireless internet bağlantıları, öğrenci kulüpleri ve öğrenci etkinliklerini uluslararası öğrenim almaya gelen öğrencilerle değerlendirebilirsiniz.

Azerbaycanda Eğitim – Yaşam, Birkaç üniversite dışında birçoğunda öğrenci kulüpleri mevcut olmayabilir. Ancak bu demek değil ki burada öğrenci kulübü kuramazsınız. Kantinleri arkadaş çevrenize göre sizin burayı daha aktif eğlenceli bir yer yapmanız mümkündür. Okuma salonu Internet, merkezi, sağlık merkezi, spor ve de sağlık hizmetlerinden (dahil dişçilik), kütüphaneden yararlanılmaktadır. “Erişimi Merkezi” öğrencilere en modern bilgisayar bilimleri alanlarında ilerleme sağlar. Geniş imkanlara sahip olan “Spor bölümü ve yürüyüş ve gezi amaçlı kullanabilir. kafeleri, yemekhaneleri öğrencinin gereksinimleri düşünülerek tasarlanmıştır.

Yabancı öğrencilerin eğitim imkânları

Yabancı öğrencilerin eğitim imkânları, araştırma ve hizmetler, eğitim ve ek yaptığımız uluslararası ilişkiler adına tüm dünyadan Amerika, Gürcistan, İran, Bulgaristan, Ukrayna, Rusya, Hindistan Kore, Almanya,Türkmenistan, Kazakistan, Tacikistan ve Türkiye’den giden eğitim alan öğrenciler topluluguna katılarak Türk akraba öğrençileri ile azeri öğrencilerle geniş çevre edinme imkanını yakalama fırsatı bulacaklardır.

Azerbaycan Eğitim Ve Yaşam Yapısı

Azerbaycan, Avrasya’nın Kafkasya bölgesinde denize kıyısı olmayan bir ülkedir. Kuzeyde Rusya, güneyde Gürcistan, doğuda İran ve batıda Irak ile komşudur. Asya’nın en büyük egemen devletlerinden birine sahiptir ve başkenti Bakü’dür. Milletin adı, “kuleler” veya “mazgallar” anlamına gelen Türkçe bir kelimeden türemiştir. Eski zamanlarda Azerbaycan’da iki ayrı kabile yaşıyordu: Aus ve Hazarlar. Aus kabilesi Arap soyundan, Hazarlar ise Türk ve Gürcü göçmenlerinden oluşuyordu. Bir asır önce Azerbaycan, I. Dünya Savaşı sonucunda Sovyetler Birliği’nin bir parçası oldu. Ancak altı yıllık Sovyet yönetiminden sonra, Azerbaycan Ocak 1918’de bağımsızlığını ilan etti. Bugün, Avrupa’nın en fakir ülkelerinden biri ama hala Orta ve Orta Avrupa ülkelerinden biri olmaya devam ediyor. Son birkaç on yılda eğitim ve altyapı projelerine yapılan önemli yatırımlar sayesinde Asya’nın en gelişmişleri.

Moskova’dan bağımsızlığının ardından Azerbaycan, imtiyazsız topluluklarını bağımsız düşünen vatandaşlara dönüştürmek için bir eğitim devrimi geçirdi. Ülke, eski okullarını, öğrencilerin derslerde kullanmaları için interaktif beyaz tahtalar ve dizüstü bilgisayarlar gibi modern öğretim teknolojileriyle yeniledi. Ayrıca, altı yaşından on iki yaşına kadar zorunlu eğitimi uygulamaya koydu. Sonuç olarak, Azerbaycan %99 ile dünya çapında en yüksek okula devam oranlarından birine sahiptir. Ayrıca matematik, İngilizce ve fen eğitimi açısından diğer ülkeler arasında da birinci sırada yer almaktadır. Bir cami veya kilise grubuna bağlı özel veya dini kurumlar olmadıkça tüm okullar kamu parasıyla finanse edilir. Devlet okullarındaki öğrenciler, günlük programlarının bir parçası olarak öğle yemeği sırasında ücretsiz yemek alırlar. Ancak ders saatlerinde yemek yemek isterlerse evden de yiyecek getirebilirler.

Bakü, şehir genelinde yeni okullar inşa ederek ve eskilerini kolej ve üniversitelere dönüştürerek Bakü’nün öğrenim altyapısını önemli ölçüde geliştirdi. Örneğin, Bakü’nün uluslararası havalimanı, Bakü Uluslararası Havalimanı’ndaki (BIA) eğitimleri boyunca her eğitim seviyesindeki öğrencilere ucuz yemek sağlayan kafeteryaların yanı sıra sınıflar arasında öğrenci yurtları içeren bir eğitim merkezine dönüştürülmüştür. BIA ayrıca her yıl dünyanın dört bir yanından ünlü konuşmacıları bir araya getiren ve Azerbaycanlı üniversite öğrencilerini bugün BIA’da eğitimlerini tamamladıklarında geleceğin dünya liderleri olmaya uygun iletişim ve ekip çalışması becerileri gibi liderlik geliştirme becerileri konusunda eğitmek için birçok uluslararası eğitim konferansına ev sahipliği yapıyor!

Azerbaycan’da altı yaşından on iki yaşına kadar eğitim zorunludur; ancak, bu yaş aralığında ülke sınırları içinde nerede ikamet ettiğinize bağlı olarak bazı istisnalar vardır – bazı kırsal alanlarda üç yaşından, diğer bölgelere kıyasla daha az eğitim fırsatının bulunduğu Sumgait gibi diğer bölgelerde yedi yaşına kadar değişir. Çocukların okul binalarına daha fazla erişebildiği ve öğretmenlerin, bu genç yaş aralığındaki çocuklara, Azerbaycan sınırları içinde başka yerlerde bulunanlara göre en iyi şekilde nasıl öğreteceklerini öğrettiği Azerbaycan’ın, küçük çocukların entelektüel fakültelerini hala geliştirdikleri için daha büyük çocuklara göre daha az zorlayıcı öğretime ihtiyaç duymaları. Bakü’den daha uzakta yaşayan çocukların, yollar veya yollar gibi yerel altyapının korunmasına daha az fon ayrılması nedeniyle genel olarak daha az eğitim fırsatlarına sahip olacağı göz önüne alındığında, Azerbaycan sınırları içinde nerede yaşadıklarına bağlı olarak daha genç yaştakilerin gerektirdiğinden daha yüksek düzeyde zihinsel görevleri yerine getirebilen bağımsız düşünürler. güç üreticisi Okullar veya kolej kampüsleri gibi yerel eğitim tesislerinin bakımına daha fazla fonun gittiği Bakü’ye daha yakın yaşayanlarla karşılaştırıldığında, genel olarak daha az eğitim fırsatı olduğundan, Bakü’ye daha yakın yaşayan gençlerin Sumgait’e daha uzakta yaşayanlara kıyasla genel olarak daha iyi erişime sahip olmaları bu genç yaş grubu için, çünkü burada daha az bina ya da sınıf mevcut, çocukların daha küçük olduğu dönemlere kıyasla!

Puanla
[OY: 0 Ortalama: 0]
Messenger, Instagram ya da WhatsApp üzerinden iletişime geçmek için hemen tıkla! Messenger ile iletişime geçmek için hemen tıkla, konuş! Instagram ile iletişime geçmek için hemen tıkla, konuş! WhatsApp ile iletişime geçmek için hemen tıkla, konuş!